Как да отслабнете бързо

Отслабнете с лимонов сок

Лимонът е плод, който е много добър за отслабване с отличните си свойства. Основното противопоказание за отслабване е, ако човек е алергичен към цитрусови плодове. Един от най-добрите методи за отслабване е лимоновият сок. Лесен начин за консумация е, че всяка сутрин на празен стомах изпивайте чаша вода със сока на един лимон. Това ще помогне за ускоряване на метаболизма по невероятен начин и ще помогне за намаляване на мазнините, за елиминирането му по по-лесен начин. как да отслабнете бързо

Важно е да използвате лимон по тази причина, във всички ястия, които можете да го добавите, добавете го с удоволствие. Да кажем в салата, можете да добавите лимонова кора, когато готвите месо от животински произход, можете да поръсите малко лимон, без това да повлияе на вкуса на месото. Лимонът е от голяма помощ, но трябва да се има предвид, че е необходимо да се намалят количествата въглехидрати, например, като бял хляб, ориз, картофи, царевица и др.

Диетичната лимонада е много добра за отслабване, приготвя се и много лесно, отнема само две супени лъжици лимонов сок, чаша вода, лют червен пипер, отгоре нож и две супени лъжици кленов сироп или две супени лъжици мед. Тази диета е по-подходяща за хора със стомашни проблеми, тъй като лимоновият сок, комбиниран с червен пипер, може да причини странични ефекти.

Свойства на лимона

  1. Съдържа флавоноиди, средства, които биха намалили холестерола и триглицеридите, като по този начин имат защитен ефект върху сърдечносъдовото здраве.
  2. Въпреки че няма конкретни изследвания, които да го докажат, се смята, че лимонът би бил естествен диуретик, който би помогнал за елиминирането на токсините чрез увеличаване на количеството на урината.
  3. Сокът от лимон, тъй като има състав, подобен на този на слюнката ни, би генерирал в стомаха производството на повече стомашни сокове. Те биха разградили храната по-бързо.
  4. Неговото съдържание на лимони (лимонена киселина) би действало за увеличаване на функцията на ензими, които стимулират черния дроб. Те биха ви помогнали да превърнете храната в енергия.
  5. Това би помогнало за подобряване на храносмилането и премахване на киселинността, газовете и подуването на корема. Освен това би стимулирал производството на жлъчка (необходима за храносмилането), намалявайки досадните течности и нежелани материали в организма.
  6. Той е много богат на фибри, наречени пектин (разтворими фибри). Това би действало, от една страна, намаляване на чувството на глад, а от друга, би допринесло за по-доброто метаболитно здраве, сочат данните, публикувани в Nutrients.

препоръки

В естествената медицина често се препоръчва да добавите настърган натурален джинджифил в топла лимонова вода. Това би се дължи на доказаните ефекти на джинджифила да предизвика повишена термогенеза и да намали чувството на глад. Необходими са обаче още изследвания, за да се получат категорични данни в това отношение.

Лимонът осигурява ниско количество калории (44Kcal / 100g според Испанската фондация за хранене). В допълнение, тя би ви осигурила витамини, минерали и фенолни съединения, като кофеинова и ферулинова киселини, които действат като антиоксиданти, борещи се срещу свободните радикали и помагащи за предотвратяване на различни заболявания.

Подчертаваме, че пиенето на лимонова вода няма да ви накара да отслабнете. Това може просто да е помощно средство за постигане на целта ви, но ако наистина искате да отслабнете, трябва да се консултирате с вашия лекар, да промените хранителните си навици и да практикувате редовно упражнения.

Leave a Comment

Your email address will not be published.